Vorige | Volgende

Soestdijkseweg Noord 416 BILTHOVEN, Bilthoven Noord

Vraagprijs € 2.985.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

'Een huis moet met je meebewegen,' stelt de eigenaar van deze uitzonderlijke villa in Bilthoven. Het ontwerp kwam in 2002 tot stand in samenwerking met internationaal geroemd architect Cees Dam. Die luisterde aandachtig naar de opdrachtgever en schetste een villa die in alle opzichten aan hun wensen voldeed. 'Heel bijzonder,' herinnert de bewoner zich. 'Het was in één keer goed. Veel ruimte en licht, voldoende privacy voor ons en de kinderen, lekker wonen en werken met zicht op de omringende bossen, een huis dat zich aan de voorzijde ingetogen toont en zich opent aan de achterzijde, daar waar de tuin overgaat in het bos en het grootste deel van de dag van de zon wordt genoten. Het moest ook een huis zijn dat intimiteit en geborgenheid biedt en last but not least: wij wilden gewoon een mooi huis. Cees van Dam heeft in onze ogen een zeer geslaagd ontwerp gemaakt.'

De villa is een speelse interpretatie van de Engelse landhuisstijl, met vloeiende lijnen en accenten die soms duidelijk, maar over het algemeen heel subtiel de signatuur van Cees Dam verraden. Zoals de indrukwekkende centrale hal met het ronde trappenhuis, de eveneens ronde vensters in de voor-, achter- en zijgevel en bovenal: het zeer aangename leefklimaat dat hij in zijn ontwerpen legt. De villa is riant van opzet (474 m² woonoppervlakte) en dusdanig op het 5.456 m² grote perceel gesitueerd, dat de bewoners ook binnen de hele dag van het zonlicht profiteren.

De zeer royale hal scheidt de twee vleugels waaruit de villa is opgebouwd en die in een L-vormige knik ten opzichte van elkaar liggen. In de linkervleugel de living met open haard, openslaande deuren en grote raampartijen naar tuin en terras. De aparte werkkamer is als een serre uitgebouwd, waardoor het gevoel ontstaat dat je omgeven bent door bos. In de rechtervleugel bevindt zich ondermeer de gezellige woonkeuken in 'mediterrane' sfeer met een heerlijke serre en een bijkeuken. De formele eetkamer is vanuit de keuken bereikbaar en is prettig overzichtelijk van maatvoering – ook hier wordt de mooie omgeving tastbaar door het vele glas en de opslaande deuren naar het terras. Via de keuken en de gang is een tweede woonkamer of ontspanningsruimte bereikbaar, twee verdiepingen hoog en daardoor zeer licht en ruimtelijk. Ook hier zijn rondom vensters, waardoor je volop kunt genieten van het zicht op de tuin en de bosrand.

Vanuit de hal op de verdieping loopt een gang naar de mastersuite in de linkervleugel (boven de living) en een tweede gang ontsluit de rechtervleugel, waar zich vier comfortabele slaapkamers, twee badkamers en een was- en strijkkamer bevinden. De mastersuite is ruim van opzet, met openslaande deuren naar een balkon, een kleedkamer met maatwerk kasten en een luxueuze badkamer. De twee slaapkamers boven de eetkamer en de woonkeuken, beide met balkon aan de tuinzijde, worden gescheiden door een fraaie, gezamenlijke badkamer. De twee overige slaapkamers delen een balkon en de badkamer en bevinden zich in een vleugel met eigen entree en opgang boven de garage – ideaal voor een inwonende au-pair of als gastenverblijf.

Dankzij de doordachte indeling van de villa kunnen de bewoners – indien gewenst – genieten van hun individuele privacy, maar het staat de onderlinge communicatie niet in de weg. De begane grond en slaapverdieping zijn op diverse plekken met elkaar verbonden door de toepassing van vides en doorkijkjes, met veel transparantie en een optimale lichtinval als gevolg. Onder de garage is een kelder van ruim 40 m² met opslagruimte en een smeerput – ideaal voor wie in alle rust aan zijn klassieke auto wil sleutelen.

De weelderige tuin en de terrassen rond de villa zijn aangelegd naar een ontwerp van de Amsterdamse tuinarchitect Robert Broekema. Zijn visie om eenheid te creëren met de bestaande natuur en de oude bomen, heeft geleid tot een tuin die harmonieus is ingebed in de omgeving. Door het achterliggende, bijbehorende bosperceel slingert een romantisch wandelpad. De tuin is mooi uitgelicht en heeft een automatische sproei-installatie met eigen bron. De voorbereidingen voor de aanleg van een buitenzwembad zijn reeds getroffen.

Bilthoven Noord is een groene en gewilde woonomgeving met prachtige villa's op grote percelen, daar waar de bebouwde kom overgaat in de uitgestrekte natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Alles is hier dichtbij: winkels, scholen, sportverenigingen en golfclubs, twee NS stations en uitvalswegen naar de A27 en A28 – snelwegen die het hele land ontsluiten.
Om in de termen van Cees Dam te spreken: 'Dit is een plek waar je je thuis voelt, waar je rust vindt en verwondering'. Woorden die niet alleen deze exceptionele villa typeren, maar ook de omgeving.


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Villa
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2002

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
474 m²
Overige inpandige ruimte
102 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
16 m²
Bruto inhoud
2.339 m³
Perceeloppervlakte
5.456 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
3
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, douche, dubbele wastafel
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, dubbele wastafel
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, dubbele wastafel
Voorzieningen
mechanische ventilatie

Energie

Status
Voorlopig
Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
c.v.-ketel, open haard
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
De Bilt
Sectie
E
Perceel
3203
Oppervlakte
5361 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
De Bilt
Sectie
E
Perceel
4816
Oppervlakte
95 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Beschutte ligging, in bosrijke omgeving
Tuintype
tuin rondom

Garage

Soort garage
aangebouwd steen
Capaciteit
2
Voorzieningen
voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water, met elektrische deur
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object